EB OVO Közhasznú Egyesület

Az EB OVO Közhasznú Egyesület 2010-ben alakult azzal a céllal, hogy a felelős kutyatartók képviseletét ellátva, a hatóságokkal együttműködve segítse Budapest kutyabarát várossá alakulását.

Az Egyesület civil szakértői munkájával, szervezetként segíti a kutyás, városi életmód hazai elfogadását. Az EB OVO a kutyaürülék kezelés fontosságának hazai szószólója; aktívan bekapcsolódik más környezetvédelmi programokba.

Az EB OVO 8 önkormányzattal áll aktív partnerségi viszonyban, alakulása óta 123 rendezvényt tartott, amelyen összesen 7800 látogató vett részt.

Program

Az Erzsébetvárosi Felelős Gazdi Program keretében, az EB OVO Egyesület és a VII. kerületi Önkormányzat szervezésében 2018-ban elindult az iskolai program.

A program célja az, hogy minél több kerületi gyermek magabiztosan érezze magát kutyák jelenlétében, értelmezni tudja a kutyák kommunikációs jeleit. Erzsébetvárosban is jelentős számú kutyatartó él, így kutyával találkozni mindennapi élmény.

Hogy biztosan jó élmény legyen a találkozás, a gyerekeknek arról beszéltek, hogyan viselkedjenek kutya jelentében. Mit tegyenek, ha nem akarják, hogy egy kutya közeledjen feléjük, illetve hogyan kerülhetnek el egy esetleges kutyatámadást.

A Gödöllői Kutyasport Központ (GKSK) szakemberei és speciálisan képzett terápiás kutyáik az év végén négy kerületi iskolába látogattak el, ahol bemutatták az általuk kifejlesztett kutya-gyerek kommunikációs tréninget. (Ez a négy iskola a következő volt: Alsóerdősori Bárdosi Lajos Általános Iskola és Gimnázium, Budapest VII. Kerületi Baross Gábor Általános Iskola, Erzsébetvárosi Két-tannyelvű Általános Iskola, Szakiskola és Szakközépiskola, Wesselényi utcai Családi Napközi, Bölcsőde, Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Szakiskola.)

Kapcsolat

Cím: 1137 Budapest, Radnóti Miklós utca 5-7. 4./11.

Iroda: 1137 Budapest, Váci út 6.

email: info@ebovo.hu, http://ebovo.hu/

Csonka Berta elnök, Telefon + 36 70 42 375 42, email csonkaberta@ebovo.hu