Zumm Aikido Egyesület

Last modified date

Az aikido tradicionális alapokra épülő modern, japán harcművészet. Az aikidóra a dinamikus mozdulatok, a látványos dobásokkal és a leszorítások jellemzők. Az aikido edzések megerősítik a testet és a szellemet.

Az aikaido alapítója, Ueshiba Morihei szerint “Az aikido egy olyan Út, amellyel le tudjuk győzni a konfliktusokat magunkban, és amellyel békét teremthetünk a világegyetemben”.

Az aikido egyfajta eszköz az önfejlesztésre – emiatt hívják harcművészetnek; a fejlődés a testi-fizikai konfliktusokon keresztül valósul meg. Az aikido emiatt sem önvédelem. A gyakorlók az edzés felében a támadásokat, a másik felében a védekezést tanulják.

Az aikido célja végső soron egyfajta megvilágosodás, tökéletesedés – annak az állapotnak az elérése, amelyben az ember összhangban van saját magával és környezetével.

A konkrét, hétköznapi célja az aikidónak szinte egyénenként változik: van, aki az önvédelem, van, aki testedzés, mások a filozófia és a lelki megnyugvás miatt járnak aikidózni.

Programok

A Zumm Aikido Egyesület elsősorban edzéseket, edzőtáborokat szervez minden korosztály számára. De tudunk bemutatót tartani sportnapon, tarthatunk próbaedzést, vagy akár lehetőségünk van aikido-edzéseket tartani iskolákban, testnevelésóra keretében is. Természetesen ez előzetes szervezést igényel.

Kapcsolat

Csák Gergely, 0620 9 654 298, gergely.csak@gmail.com, http://zummaikido.hu