Art Éra Alapítvány

Alapítványunk gyógyult szenvedélybetegekből és szenvedélybetegséggel foglalkozó képzett szakemberekből áll. A szenvedélybetegek alacsonyküszöbű és közösségi ellátását, gondozását egyfajta útként értelmezzük a teljesebb igény-kielégítés reményében.

Elsődleges célpopulációnk a VII. kerületi szenvedélybetegségben érintett lakosok, ám szeretnénk szolgáltatásainkat minél szélesebb körben hozzáférhetővé tenni, ezért sem lakóhelyi, sem életkori megszorításokat nem alkalmazunk. Biztosítjuk a klienseink részére a klubszerű foglalkozások feltételeit, eszközeit: ingyenes internet hozzáférés, számítógép használat, zenehallgatás, napi-és hetilapok, különféle folyóiratok olvasásának lehetősége, szabadidős, önsegítő csoportok, támogató hálózatok szerveződésének segítése, önismereti beszélgetések kezdeményezése, tea és keksz biztosítása, jó minőségű használt ruhák közötti válogatás lehetősége, mosás, ruha szárítás, hepatitis/HIV ujjbegyes szűrővizsgálat lehetőségét.

Programok

Az Art Éra Alapítvány feladatának a szenvedélybeteg és szenvedélybetegségben veszélyeztetett fiatalok, fiatal felnőttek és hozzátartozóik számára szociális, terápiás, egészségfejlesztő, speciális oktatási, művészeti, kulturális és közösségi szolgáltatások szervezését és működtetését tekinti.

Célja olyan komplex, az önsegítés elvein és gyakorlatán alapuló szolgáltatásrendszer kialakítása, működtetése és minőségének folyamatos fejlesztése, mely a prevenciós munka mellett a korai kezelésbe vételtől a fejlesztésen át a munkába állásig és utógondozásig tartó folyamat feladatait egységesítve, a személy egyedi szükségleteihez alkalmazkodva hosszú távú, ellátási módszerekben és információkban gazdag támogatási formát valósítson meg, sorstárs segítőként foglalkoztatott gyógyult szenvedélybetegek közreműködésével.

Kapcsolat:

info@artera2007.hu, 06305396223, http://www.artera.hu