Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület

Last modified date

A Fiatal Képzőművészek Stúdiója (FKSE) a fiatal magyar képzőművészek hat évtizedes múltra visszatekintő, az aktuális művészeti és társadalmi kérdésekre dinamikusan reagáló szakmai szervezete. Ötszáz fős, folyamatosan frissülő tagságunkat művészek, művészettörténészek és kritikusok alkotják.

Egyesületünk célja, hogy segítsük tagjaink szakmai pályakezdését és munkáját a kulturális és művészeti életben. Előmozdítjuk szakmai kapcsolatok és tapasztalatok létrejöttét, lehetővé tesszük tagjaink bel- és külföldi kiállításokon, alkotótelepeken való megjelenését, valamint információs bázist és szervezési támogatást nyújtunk. Aktív kapcsolatot tartunk fenn hazai és külföldi művészeti szervezetekkel. A nemzetközi projektjeink célja, hogy a magyar képzőművészet nemzetközi elismertségét növeljük és együttműködési lehetőségeket teremtsünk a nemzetközi képzőművészeti élet szereplői és a fiatal hazai alkotók között.

Az egyesület számára mindig is kiemelten fontos volt a galéria közvetlen környezetében élőkkel és a kerületi lakosokkal való kommunikáció, melyet változatos, mindenki számára nyitott programokon keresztül kívánunk elérni.

Programok

Az FKSE állandó kiállítóhelye a Stúdió Galéria, ahol az egyesület tagjai, valamint külföldi művészek, művészcsoportok mutatkoznak be egyéni és csoportos kiállítások keretében. A kiállítások mellett az egyesület programkínálatában szerepelnek szakmai beszélgetések, vitaestek, olvasókörök, workshopok és prezentációk, filmvetítések és zenés események, melyek a fiatalabb korosztály számára is lehetőséget biztosítanak a kortárs művészeti életbe való közvetlen betekintésre és a művészekkel való személyes találkozásra.

Kapcsolat

1077 Budapest, Rottenbiller u. 35. (bejárat a Damjanich és a Rottenbiller utca sarkán)

Nyitvatartás: K, Cs, P: 14-18; Sze: 16-20; Szo: 10-14; H,V: zárva

Tel./fax: +36 1 342 5380

E-mail: studio@c3.hu ; fiatalkepzomuveszekstudioja@gmail.com

Feliratkozás a levelező listára: https://groups.google.com/forum/#!forum/fksehirlevel

Facebook: https://www.facebook.com/fksestudio

Skype: Fiatal Képzőművészek Stúdiója; FKSE Studio Galeria

http://studio.c3.hu/