Fiatal Képzőművészek Stúdiója Alapítvány

Last modified date

A Fiatal Képzőművészek Alapítványt (FKSA) a Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület (FKSE) hozta létre 1991-ben. Szervezetünk az alapítása óta eltelt majdnem három évtizedben küldetésének tekinti a kortárs vizuális kultúra oktatását, fejlesztését és népszerűsítését.

Az elmúlt évtizedekben a művészek jelentős része társadalmilag elkötelezett, interdiszciplináris, együttműködésen alapuló tevékenységet folytat. Ezeknek a tevékenységeknek a közös művelése fejleszti az interperszonális és interkulturális kompetenciákat, azáltal, hogy alapvető eszközei közé tartozik például a nem-hierarchikusan szerveződő csoportokban végzett munka és a kultúrák közötti közvetítés. Az alapítvány feladatának tekinti, hogy ezeket a módszereket minél szélesebb kör számára hozzáférhetővé tegye.

Programok:

A Fiatal Képzőművészek Stúdiója Alapítvány céljaihoz híven rendszeresen szervez oktató célzatú, a művészetközvetítésben aktív szerepet vállaló programokat középiskolások számára. A pedagógiai jellegű ismeretterjesztő foglalkozások a művészek kreativitására és technikai tudására építve az iskolai élményektől eltérő, új izgalmas megközelítéseket kínálnak. Egyúttal a résztvevők további kompetenciái is fejleszthetők: kommunikációs és együttműködési készség, kritikus gondolkozás, interperszonális és interkulturális kompetenciák. A foglalkozások időszakosan, többnyire a kerületi oktatási intézményekkel együttműködésben valósulnak meg.

Kapcsolat:

1077 Budapest, Rottenbiller u. 35. (bejárat a Damjanich és a Rottenbiller utca sarkán)

Nyitvatartás: K, Cs, P: 14-18; Sze: 16-20; Szo: 10-14; H,V: zárva

Tel./fax: +36 1 342 5380

E-mail: studio@c3.hu ; fiatalkepzomuveszekstudioja@gmail.com

Feliratkozás a levelező listára: https://groups.google.com/forum/#!forum/fksehirlevel

Facebook: https://www.facebook.com/fksestudio

Skype: Fiatal Képzőművészek Stúdiója; FKSE Studio Galeria

http://studio.c3.hu/