Spinoza Színház Közhasznú Egyesület

Last modified date

Ami a színdarabjainkat illeti, az előadott művek túlnyomó része hazai mű és ezen belül is kortárs mű. A darabokat több esetben magunk írjuk vagy íratjuk, ilyen értelemben sokszor világpremierről van szó. Ezeket a darabokat aztán exportáljuk is: Amszterdamba, Pozsonyba és Tel Aviv-ba sikerült a darabjainkat eljuttatni. Figyelemre méltó a külföldön is ismert magyarokról, magyar származásúakról írt dráma-sorozatunk.

A sorozat eddigi részei: Herzl, A Pulitzer-ügy, Ferenczi és Freud. E témában további négy darab van előkészülőben.

2018 szeptemberében megrendeztük a 16. kéthetes Spinoza Zsidó Fesztivált, ahol a zsidó kultúra szinte valamennyi szegmense megjelent: drámák, színdarabok, zenés játékok, filmek, koncertek, tánc és humor. A Fesztiválon 64 művész-zenész-rendező működött közre és a Fesztiválnak közel 3000 látogatója volt. A színházi előadások mellett okos emberek, szellemi potentátok rendszeresen előadást tartottak a filozófia, irodalomtörténet, vallástörténet, szociológia, politika és a történelem területéről.

Programok iskoláknak

Színházunk a szórakozva tanításra helyezi a hangsúlyt, ezért olyan darabokat tűzünk műsorra, ahol szórakoztatásba csomagolva a néző valóban tanul. (Például: Poppera (pszichológia), Pulitzer (sajtótörténet), Ferenczi, pszichoanalizis története)).

Ezek az előadások fiataloknak is érdekesek lehetnek. Szívesen látunk évandunk alatt diákcsoportokat, akiknek kedvezményt is tudunk biztosítani. Akár az iskolákba is el tudjuk vinni néhány előadásunkat, ha arra alkalmas tér van.

Kapcsolat:

Címünk: 1074 Budapest, Dob u. 15.

Nyitva: H-V 8-23h . Tel: (1) 413 7488
email spinozahaz@spinozahaz.hu, spinoza@spinoza.hu