Formiusz Színházi Egyesület

Last modified date

Egyesületünk 2005. június 5-én alakult, azzal a szándékkal, hogy öregbítsük a minőségi magyar színjátszást. Fontosnak tartjuk, hogy a fiatal és felnőtt közönség egyaránt szórakozzon és elgondolkozzon az általunk létre hozott színházi előadásokon, filmeken, mert hisszük és valljuk, hogy művészet és kultúra nélkül nemcsak szegényebb lesz nemzedékünk, de gazdasági fellendülés se várható olyan országtól, ahol a művészetekre és a kultúrára nem fordítanak elég figyelmet. Előadásainkat úgy készítjük, hogy azokat utaztatni is tudjuk, és olyan helyekre is eljussunk, ahol ma már luxusnak számít a színház. Hosszútávú terveink között szerepel saját színházi hely létrehozása is.

Program:

Színházunk változatos, zenés gyermekelőadásai több mint 15 éve szórakoztatja a gyermek és felnőtt közönséget. A szülők számára is ismert, régi hagyományos meséket dolgoztuk fel, és hozzuk közelebb a gyermekekhez. Mindegyik előadásunkban igyekeztünk a zenét és a mese mondanivalóját a gyermekek nyelvére lefordítani úgy, hogy a szülők, és nevelők se unatkozzanak az előadások alatt. Megalakulásunk óta számos Budapesti óvodában, és iskolában felléptünk már, és sok vidéki művelődési házban szórakoztattuk a gyermekközönséget. Előadásainkban profi, a szakmában elismert színészek játszanak.

Saját zenével, és 3-4 szereplővel önálló színházi előadások, kisebb technikai feltételeket igényelnek, amiket a személyes megbeszélés alkalmával egyeztetünk. A színpadra vitt darabok dramaturgiájában az élő színészi megjelenés mellett, a bábok is nagy szerepet kapnak.

Dramatikus foglalkozásaink, amit Detre Annamária színésznő-pszichológus, és Kovács Éva Rebecca színésznő vezetnek, állandó tagja most már a Szabó Ervin Könyvtár IX. kerületi Börzsöny utcai kirendeltségének. Kiscsoportokban max. 20-25 fővel a környékbeli iskolák is kihasználják színházunk adta lehetőségeket. Felnőtt előadásainkat a Rumbach Sebestyén utcában, az RS9 színházban láthatják.

Kapcsolat:

 formiusz2005@gmail.com

http://www.formiusz.hu